Mental Sports Academy logo Mental Sports Academy logo

Wie we zijn

header-over-msa

Over Joost Koop

Joost Koop is trainer bij en initiatiefnemer van de Mental Sports Academy. Hij is een ervaren topsportcoach, gastdocent in het onderwijs, ploegleider in de wielersport, actief sporter en sportliefhebber. Als professioneel mental sportcoach tilt hij individuele (team)sporters, teams, trainers en sportcoaches én hun sportieve prestaties naar een hoger niveau. Joost had altijd al het gevoel iets te missen. Tijdens zijn actieve carrière als renner en ploegleider lukte het niet de blokkades weg te nemen, om zo optimaal te kunnen presteren. Een voortdurend onderbuikgevoel wees erop dat er méér uit te halen viel.

Uit deze fascinatie groeide de wens te weten wat hij uit andere atleten kan halen, om ze volledig op hun eigen intuïtie te laten varen. Voordat een ánder de atleet vertelt wat goed voor hem of haar is.

Diverse opleidingen en trainingen op mentaal niveau dwongen hem min of meer deze opgedane kennis te delen en over te brengen op anderen. Als personal coach én trainer. Hoewel, hij noemt zichzelf liever een ‘wegwijzer’. Mensen in de sportwereld helpen de juiste weg te wijzen, dat is wat hij nu dagelijks met veel passie doet. En met succes!

Een wielerloopbaan

Naast zijn werk is Joost al sinds zijn vijftiende actief sporter. Je kent het wel: van zijn eerste krantenwijkje kocht hij een fiets. Doel bereikt. Nieuw doel: fietsschoenen. 2 maanden later: check. Door naar een set reservewielen: en ga zo maar door. Maar het ultieme uiteindelijke doel? Ploegleider worden van een profwielerploeg.

Tien jaar lang heeft hij gefietst bij diverse ploegen op niveau. In de winter klom hij op de mountainbike, stapte hij in de boksring en dook hij in het zwembad: eenzijdig trainen was ook al niet aan hem besteed.

En ploegleider in een ander land dan dat van zijn moedertaal?  Bij de UCI-continentale teams van Differdange (LU), Regiostrom (Kuota), ProTeam Nutrixxion en PZ-Racing leerde hij de Duitse mentaliteit. Om vervolgens bij Team Metec te besluiten om persoonlijke ontwikkeling en bewustzijn te gaan studeren.

Momenteel stelt hij alles in staat om sporters en trainers hun talent te laten uitbuiten, waardoor ze een beter leven in het vooruitzicht hebben. En zodoende opgedane kennis te kunnen overbrengen op onze jongere generaties.

Meer weten?

X