Mental Sports Academy logo Mental Sports Academy logo

TRAINERS & COACHES

tr

Dé ultieme uitdaging voor de Next Generation Coach

De Mental Sports Academy is er voor die coaches die in staat zijn aan te voelen dat er meer is. Die daar ook echt in geloven. Dat er meer te halen valt dan enkel op intellectueel niveau te communiceren valt. Dat er meer aan training is toe te voegen op emotioneel vlak. Dat opgedane ervaring op het veld en in de kleedkamer niet genoeg is om het onderscheid te maken.

Coaches die openstaan voor het onderhuidse, het gewortelde. De coach die dat koste wat kost bij zichzelf te pakken wil krijgen en daarna overbrengt op zijn team waarmee hij zichzelf wegzet als een ‘Next Generation Coach’.

Everything is possible everywhere

Mental Sports Academy leert je HOE je kan doorbreken naar dieper gelegen vraagstukken die tot voor kort onbereikbaar bleven. Die los je nu definitief en voorgoed op. Vastpakken betekent in deze ook vasthouden. Nu, straks en voor de rest van je leven. Dat heeft effecten in je omgeving die je tot voorheen niet voor mogelijk hield.

Voordat je een groep of individu coacht, zul je er eerst zelf moeten staan: fysiek en mentaal, in de meest krachtige versie van jezelf. Maar ben je ook daadwerkelijk in staat om opnieuw te motiveren en inspireren? Om ‘online’ te blijven? Om telkens nieuwe creatieve oplossingen te downloaden vanaf je eigen harde schijf, waardoor je blijft inspireren? Waarmee je je pupillen echt weet te raken?

Hoe optimaal presteren?

Hoe goed ben jij in staat om aan te voelen hoe en wanneer je het beste moet reageren, optimaal presteert en de winst pakt? Wanneer moet jij welke knoppen omzetten? Optimaal reageren, presteren én winst gaan namelijk hand in hand door goed te luisteren naar jezelf (je inner voice), jouw behoeftes en jouw lichaam. Pas dan kun je luisteren naar wat pupillen van je vragen.

Coaches die bij ons binnenkomen zijn gedisciplineerd en hebben een ongelofelijke drive om verder te gaan. Hebben een hekel aan stilvallen. En daarmee dwingen ze voor zichzelf de toelating af. Coaches die aan onze programma’s deelnemen, volgen hun buikgevoel. Dat is het enige juiste signaal dat jou vertelt dat je er ook echt klaar voor bent. Alleen dan is een training succesvol. Dan pak je je sporttas in met nieuwe inspiratie en motivatie om zo in de krachtigste versie van jezelf weer naar huis terug te keren.

Trainingen zijn vanaf dan alleen nog maar inspirerend. Waardevol voor jou en daarmee ook voor de carrière van een ander. Deal? Deal!

Onze programma’s volgen elkaar respectievelijk op in:
Brons, Zilver, Goud en Platina.

Brons en Zilver zijn de step-ups en volledig gericht op jouw eigen persoon. Goud en Platina voor de ‘die hards’ die, nadat ze zichzelf volledig hebben ontwikkeld, hun top-kwaliteiten willen inzetten ten behoeve van andere atleten.

Brons is gericht op het individu. De communicatie met jezelf en vervolgens van daaruit naar de ander. Je overwint obstakels en valkuilen, emoties en tegenslagen en leert ze als kansen en mogelijkheden te zien. Dit is de eerste stap op weg naar authenticiteit.

Zilver maakt je tot een coach die in staat is in dieper gelegen levels van jezelf door te dringen.

Goud, de hoogste trede, maakt van jou dé Next Generation Coach. Je weet tot de kern door te dringen. Je brengt alle coachingsvaardigheden praktisch over, zodat ook volgende generaties profijt hebben van jouw kwaliteiten.

Wil je je eigen leiderschapsstijl steviger op je fundering zetten waardoor je als het ware op en naast het veld op je eigen identiteit als leider blindvaart? Dan is Platina je roeping.

Brons “Warming-Up”

 

Dit programma is gericht op het individu. Op de communicatie met jezelf en de spiegeling met de ander. Obstakels en valkuilen, emoties en tegenslagen worden overwonnen en je leert ze te zien als kansen en mogelijkheden.

Hierdoor ben je in staat meer en gemakkelijker je focus vast te houden. Vervolgens vloeit daaruit voort dat je je eigen doelen gaat stellen. Wij reiken jou een model aan dat je meer vanuit je hart dan vanuit je hoofd laat leven. Oftewel, ambitieus en gepassioneerd in plaats van rationeel egocentrisch.

Hiermee ben je in staat om:

 • te luisteren naar je inner voice.
 • te voelen wat je lichaam je vertelt.
 • verbaal en non-verbaal op het scherpst van de snede te weten wanneer en hoe te communiceren met coaches, teamleden, managers, op social media en met journalisten en sponsoren.
 • koel en beheerst te reageren op social media, sponsoren en journalisten.
 • de juiste keuzes voor jezelf op ieder willekeurig moment te maken.
 • de juiste doelstelling te definiëren.

Spreekt deze unieke ervaring op de Mental Sports Academy jou aan? Boek nu je training.

Zilver “Feed-Back to the future”

 

‘Jouw feed-back’ na een periode van integratie na Brons. Wij gaan met verder met het blootleggen van je fundament: je eigen normen en waarden.

Je gaat:

 • onderliggende, diepere processen die je eerst toepaste in je communicatie en waarnaar je eerst leefde, herkennen.
 • emoties en overtuigingen die de kop opstaken, herkennen en aanpakken.
 • je drijfveren blootleggen en ombuigen in je eigen normen en waarden die alleen voor jou belangrijk zijn.
 • jouw eigen identiteit verder uitbouwen zodat je jezelf vollediger en completer als trainer gaat neerzetten.
 • kwaliteiten van een ander leren herkennen en als zodanig inzetten zodat jij er minstens zoveel voordeel mee behaalt als je concullega(s).
 • meer en meer als unieke coach leven en daarvoor staan in deze wereld. Waarbij je de identificering en vergelijking met anderen achterwege weet te laten.

Het model dat je tijdens de laatste drie dagen in Brons kreeg aangereikt, werk je in de laatste drie dagen van Zilver verder uit. Dit geeft je meer grip op en richting naar de toekomst. Hiermee ben je in staat om:

 • naast je rol als coach een completer persoon te worden.
 • meer naar je eigen waarden als uniek persoon te gaan leven.
 • je dagelijkse rollen aan te vullen vanuit je rol als coach en vice versa.
 • in je communicatie verbazingwekkend snel tot de kern te komen.
 • ongelofelijk daadkrachtig te zijn omdat je je denkstijlen hebt aangepast.

Spreekt deze unieke ervaring op de Mental Sports Academy jou aan? Boek nu je training.

Goud “The Deep Dive”

 

In deze training vloeien de Zilver-groepen van coaches én atleten samen in één groepsproces.

Deze training volg je als je de ambitie hebt om je actieve carrière verder uit te diepen, meer ‘glitter and glamour’ te geven. Om te gaan coachen met diepgang, individueel en op groepsniveau, bieden we Goud en daarna Platina aan. Dit speelt daarmee exact in op je gevoel ‘welke verborgen snaren weet uitgerekend ik nu nog te raken?’

Samenwerking binnen teams is het belangrijkste onderdeel van succes: teamspirit. Met Goud ben jij in staat om een team van de ware teamspirit te laten proeven. Met jouw passie en motivatie laat je een team groei doormaken en successen behalen maar ook ‘beleven’. Op emotioneel en intellectueel niveau. Dat complexe proces weet JIJ te veranderen of aan te brengen en dat heeft ongekend succes tot gevolg.

Na je Brons en Zilver ben je in staat te communiceren met individuele teamleden op het gebied van hun uitdagingen en veranderingen. Je brengt kwaliteiten aan bij alle teamleden waarmee je de efficiëntie en creativiteit per individu gigantisch verbetert.

Vervolgens komt uit de samenwerking en communicatie tussen individuen een proces op gang, omdat jij ze geleerd hebt ‘hoe’. De energie gaat stromen en daaruit vloeit het volgende voort: een collectief dat door het team gedragen wordt, ‘teamspirit’. En daarmee is de rode loper naar gemeenschappelijke doelen definitief uitgerold. Door niemand minder dan jou.

Je laat teamleden inzien:

 • waar hun vermogen zit om kennis te delen.
 • op welke manier ze gecoördineerd gaan denken en handelen om ‘gewaagde’ resultaten te bereiken tijdens de training.
 • hoe hun kwaliteiten te communiceren, zodat ze anderen ermee aanvullen.

Vervolgens leer je het totale team herkennen:

 • wat de huidige uitdagingen zijn.
 • waar de kansen liggen waarmee het wordt geconfronteerd.
 • hoe het groepsintelligentie moet gaan (in)zien.
 • hoe dit te waarderen om successen te behalen.
 • hoe het voorheen strategieën heeft aangepast om de teamspirit aan te moedigen en te vergroten.
 • welke specifieke stappen zijn geïmplementeerd om deze vorm van collectieve intelligentie uiteindelijk te laten plaatsvinden.

Jouw voordeel

Het belangrijkste voordeel van het bevorderen van deze samenwerking is dat groepsleden een snelle persoonlijke groei doormaken. Maar ook het creatieve probleemoplossend vermogen verbetert. En van dit alles sta jij aan de basis.

Deze opleiding staat gepland voor 2022 in Abu Dhabi en wordt momenteel samengesteld en ontwikkeld. Dat doen we mede op basis van de huidige deelnemers aan Brons en Zilver.

Spreekt deze unieke ervaring op de Mental Sports Academy jou aan? Boek nu je training.

Platina “The Highest Touch-down”

 

Het ultieme vervolg op GOUD. Beyond! Jij als coach wordt vanaf nu gezien als COACH. Platina maakt van coaches ‘bullit proof’ leiders op en rond het speelveld.

Veerkracht als succesfactor

De belangrijkste succesfactoren voor trainers en coaches – de leiders van een team – is hun veerkracht. Veerkracht is het vermogen van individuen, en uiteindelijk ook teams om snel te herstellen van moeilijke omstandigheden. Daarbij een gevoel van evenwicht te behouden bij zowel succes als tegenspoed.

Wanneer je wordt uitgedaagd grijp je dan altijd de gelegenheid aan? Tuurlijk. But not really. Als de uitdaging te groot lijkt, kun je immers ‘crashen’. En laten wij nu juist die vaardigheden herkennen vanuit onze eigen carrière. En dat leren we jou ook! Bij leiderschap gaat het erom dat mensen (inclusief jijzelf) bereid zijn om hun beste te zijn, uitdagingen aan te gaan, obstakels te overwinnen en kritische doelen te bereiken.

Routekaart bij verandering

De wereld om ons heen draait door. Dat betekent voortdurend verandering. Maar niet altijd vooruitgang. In tijden van tegenspoed zullen er veel uitdagingen zijn, zoals het ontmoeten van de angst voor het onbekende, omgaan met verlies en een algemeen gevoel van kwetsbaarheid. Dit dompelt je vaker onder in nutteloze overlevingsstrategieën zoals aanvallen, vluchten of bevriezen. Het kan tot traagheid, verwarringen of conflicten leiden. Mee eens? Lees verder.

Om door verandering te komen, is het belangrijk om eigenschappen te ontwikkelen zoals flexibiliteit, stabiliteit, balans, verbinding en het vermogen om ‘los te laten’. Komen de resultaten door teamspirit zonder enig probleem, dan is het een piece of cake om in balans te blijven.

Vroeg of laat heeft ieder vliegtuig wel eens last van turbulentie. En dus ook de captain. Moet diezelfde captain wel even van de automatische piloot af. Even zelf de knopjes in handen nemen: in evenwicht te blijven. En dat gaat niet door slechts één knopje in te drukken. O nee, dat vraagt constante bijsturing. Voordat een piloot deze eigenschappen ontwikkeld heeft – het punt waarop juist die skills in zijn spieren ‘zijn aanbeland’ – maakte hij veel vlieguren, beter bekend onder de noemer ‘oefening’.

Crisis, transitie en transformatie zijn drie belangrijke dynamieken die trainers en coaches moeten leren aanpakken in tijden van onrust en tegenspoed.

Wij ‘teachen’ je onze eigen routekaarten en werkwijzen, waardoor je hulpmiddelen gaat ontwikkelen om de verschillende stadia van tegenspoed en ingrijpende veranderingen effectief op je team weet over te brengen. Weet je dat te integreren, dan is dat voor een team opgeteld meer dan de som van Goud en Platina.

Leiderschap wordt op die manier bewust leiderschap:

 • Het opbouwen en coachen van je team doe je voortaan vanuit een staat van ‘aanwezigheid’.
 • Het geeft je toegang tot meerdere intelligenties, je verschillende breinen: hoofd, hart, buik.
 • Denken, voelen en doen. Je leeft naar je allerhoogste normen en waarden en stelt die in dienst om met je team een groter doel te behalen. En dat is uiteindelijk in het voordeel van alle belanghebbenden.

Bewust leiderschap betekent na het volgen van ‘je Platina’:

 • Authentiek zijn;
 • Emotioneel betrokken zijn;
 • Doelgericht werken;
 • Verantwoordelijkheid nemen.

Alleen dan ben je in staat om toekomstgericht:

 • jouw visie en dat van het team duidelijk te formuleren en te communiceren.
 • je focus op een hoger doel te richten.
 • een compleet team, inclusief staff, management en bestuur, te beïnvloeden door jouw inspiratie.
 • het goede voorbeeld te geven: gesprekken voeren wanneer dat gevraagd wordt.
 • te allen tijden evenwicht te houden tussen eigenbelang en het algemeen belang en ook exact dat op je team over te brengen.
 • meerdere perspectieven te respecteren en tegelijkertijd te integreren.
 • aandachtig zelfleiderschap uit te voeren.
 • na te denken over de lessen die uit ervaring getrokken zijn.

En dan sta jij als een rots in de branding voor de rest van je carrière: congrats!

Deze opleiding staat gepland voor 2022 in Abu Dhabi en wordt momenteel samengesteld en ontwikkeld. Dat doen we mede op basis van de huidige deelnemers aan Brons en Zilver.

Spreekt deze unieke ervaring op de Mental Sports Academy jou aan? Neem contact op.

X