Mental Sports Academy logo Mental Sports Academy logo

ATLETEN

amazone-www

Dé ultieme uitdaging voor de Next Generation Athlete

Voor diegene die voelt dat er nog iets is. Iets dat juist onder het oppervlak zit. En dat je tot dusver niet te pakken kon krijgen. Voelbaar en niet tastbaar. Het gevoel dat je innerlijke drive je geeft, maar dat volgens jou nog niet sterk genoeg is. Je hebt de bodem bereikt en toch weet je zeker: er valt nog meer uit mezelf te halen.

Wij leren je HOE je door je eigen bodem heen kunt breken en datgene pakt waarnaar je op zoek bent! Dat grijp je op jouw eigen manier en houd je vast, tijdens je sportcarrière en ook voor de rest van je leven. Is dat waardevol of is dat waardevol?

Jij bent een professional: de beste, snelste, slimste en sterkste in jouw tak van sport. Je wilt zowel fysiek als mentaal de meest krachtige versie van jezelf zijn. Dit is wat je tot nu toe deed. Uitvoerde. Nastreefde. Maar ben je ook daadwerkelijk in staat om in de ‘FULL-POWER-modus’ te blijven staan?

Hoe goed ben jij in staat aan te voelen hoe en wanneer je het beste reageert, optimaal presteert en de winst pakt? Wanneer moet jij welke knoppen omzetten? Fysiek optimaal reageren, presteren én winst gaan namelijk hand in hand met goed luisteren naar jezelf (je inner voice), naar jouw behoeftes, je lichaam en je omgeving.

Commitment

Sporters die bij ons binnenkomen zijn gedisciplineerd en hebben een ongelofelijke drive om iets te bereiken. Ze weten dat een sportcarrière niet eeuwig duurt. Ze weten ook als geen ander dat prestaties iets opleveren. Het gaat om een gevoel, een waarde die ze zodanig koesteren en meenemen naar een volgende fase. Met dat gevoel dwingen ze voor zichzelf de toelating tot MSA af.

Atleten die aan onze programma’s deelnemen voelen zich daartoe aangetrokken. Alleen dan ben je er ook daadwerkelijk klaar voor. Pas op dat moment verlaat je de training vol inspiratie en motivatie om vervolgens in de meest krachtige versie van jezelf weer naar huis terug te keren. En eenmaal thuis blijft dat niet onopgemerkt, geloof ons.

Binnen de inhoud van onze trainingen Brons en Zilver maken we onderscheid tussen de atleet en de coach. Waarom? Wel, de gemiddelde coach heeft op zijn levenspad al meer geïncasseerd dan de jongere atleet. Als het coach-programma van Brons of Zilver tóch beter in je schema past, zijn wij de laatsten om je te weigeren. Ook hierbij ligt de keus volledig bij jou.

Voor zowel sporters, e-sporters als paralympische sporters bieden we een programma aan op 4 niveaus:
Brons, Zilver, Goud en Platina.

Brons en Zilver zijn de opstappers. Goud en Platina zijn de ‘heavies’.

Brons “Warming-Up”

Dit programma verbetert de communicatie met jezelf en vervolgens met anderen. Obstakels en valkuilen, emoties en tegenslagen worden overwonnen en je leert ze te zien als kansen en mogelijkheden. Het is de eerste stap op weg naar authenticiteit. Hierdoor ben je in staat meer en gemakkelijker je focus vast te houden. Vervolgens vloeit daaruit voort dat je je eigen doelen gaat stellen.

Je krijgt van ons een model aangereikt dat jou meer vanuit je hart dan vanuit je hoofd laat leven. Oftewel, ambitieus en gepassioneerd in plaats van rationeel egocentrisch.

Hiermee ben je in staat om:

 • te luisteren naar je inner voice.
 • te voelen wat je lichaam je vertelt.
 • verbaal en non-verbaal op het scherpst van de snede te weten wanneer en hoe te communiceren met coaches, teamleden, managers, op social media en met journalisten en sponsoren.
 • koel en beheerst te reageren op social media, sponsoren en journalisten.
 • de juiste keuzes voor jezelf op ieder willekeurig moment te maken.
 • de juiste doelstelling te definiëren.

Spreekt deze unieke ervaring op de Mental Sports Academy jou aan? Boek nu je training.

Zilver “Feed-Back to the future”

 

Het zilveren niveau is het logische vervolg. Eenmaal met Brons gestart, merk je al gauw dat er behoefte aan meer is. Om zo verder te groeien en completer te worden. Tijdens deze cursus gaan we verder met het blootleggen van je fundament: je eigen normen en waarden.

Na Zilver:

 • herken je onderliggende, diepere processen die je eerst toepaste in je communicatie en waarnaar je eerst leefde.
 • weet je emoties en overtuigingen die de kop opstaken uit het verleden aan te pakken.
 • liggen je drijfveren bloot en buig je deze om in je eigen waarden en normen die enkel belangrijk zijn voor jou.
 • bouw je je eigen identiteit verder uit zodat je je vollediger en completer als sporter gaat neerzetten.
 • leer je de kwaliteiten van een ander herkennen en als zodanig in te zetten zodat jij er minstens zoveel voordeel mee behaalt als je tegenstander(s).
 • weet jij de identificatie en vergelijking met anderen steeds meer achterwege te laten.
 • leef je meer en meer als een unieke atleet en sta je daar ook voor in deze wereld.

Het model dat we je tijdens de laatste drie dagen in Brons aanreikten, werk je ook nu de laatste drie dagen verder uit. Het geeft je meer grip op en richting naar de toekomst. Hiermee ben je in staat om:

 • naast je rol als sporter een completer persoon te worden.
 • meer naar je eigen waarden als uniek persoon te leven.
 • je dagelijkse rollen vanuit je rol als atleet aan te vullen en vice versa.
 • in je communicatie verbazingwekkend snel tot de kern te komen.
 • ongelofelijk daadkrachtig te zijn omdat je je denkstijlen hebt aangepast.

Spreekt deze unieke ervaring op de Mental Sports Academy jou aan? Boek nu je training.

Goud “The Deep Dive”

 

In deze training vloeien de Zilver-groepen van coaches én atleten samen in één groepsproces.

Als je de ambitie hebt om na je actieve carrière te gaan coachen, individueel of op groepsniveau, bieden we Goud en Platina aan. Deze opties voorzien daarmee ook direct in je vraag naar ‘wat nu na mijn actieve carrière als sporter?’

Samenwerking binnen teams is het belangrijkste onderdeel van succes: teamspirit. Met Goud ben jij in staat om een team van de ware teamspirit te laten proeven. Met jouw passie en motivatie laat je een team groei doormaken en successen ‘beleven’, zowel op emotioneel als intellectueel niveau. Dat complexe proces weet JIJ aan te brengen en dat heeft ongekend succes tot gevolg.

Na Brons en Zilver ben je in staat om te communiceren met individuele teamleden op het gebied van hun uitdagingen en veranderingen. Je brengt bij alle teamleden kwaliteiten aan waarmee je de efficiëntie en creativiteit per individu aanzienlijk verbetert.

Vervolgens komt er een proces op gang, omdat jij de teamleden hebt geleerd ‘hoe’. De energie gaat stromen en daaruit vloeit het volgende voort: een collectief dat door het team gedragen wordt, ‘teamspirit’. En daarmee is de rode loper naar gemeenschappelijke doelen definitief uitgerold. Door niemand minder dan jou.

Je laat teamleden inzien:

 • waar hun vermogen zit om kennis te delen.
 • op welke manier ze gecoördineerd gaan denken en handelen om ‘gewaagde’ resultaten te bereiken tijdens trainingen. Maar ook om hun kwaliteiten te communiceren zodat ze anderen ermee aanvullen.

Vervolgens leer je het totale team herkennen:

 • wat de huidige uitdagingen zijn.
 • wat de kansen zijn waarmee het wordt geconfronteerd.
 • hoe het groepsintelligentie (in)ziet.
 • hoe dit te waarderen om successen te behalen.
 • hoe het voorheen strategieën heeft aangepast om de teamspirit aan te moedigen en te vergroten.
 • welke specifieke stappen zijn geïmplementeerd om collectieve intelligentie uiteindelijk te laten plaatsvinden.

Jouw voordeel

Het belangrijkste voordeel van het bevorderen van deze samenwerking is dat groepsleden een snelle persoonlijke groei doormaken. Maar ook het creatieve probleemoplossend vermogen verbetert. En van dit alles sta jij aan de basis.

Deze opleiding staat gepland voor 2022 in Abu Dhabi en wordt momenteel samengesteld en ontwikkeld. Dat doen we mede op basis van de huidige deelnemers aan Brons en Zilver.

Spreekt deze unieke ervaring op de Mental Sports Academy jou aan? Boek nu je training.

Platina “The Highest Touch-down”

 

Platina is de ultieme aanvulling op je ’GOUD’, de Finish! Everything is possible. De medaille die niet bestaat maar die wij voor jou creëerden! Maakt van coaches veerkrachtige leiders op en rond het speelveld.

Veerkracht als succesfactor

De belangrijkste succesfactoren voor trainers en coaches – de leiders van een team – is hun veerkracht. Veerkracht is het vermogen van individuen, en van teams, om snel te herstellen van moeilijke omstandigheden. Om een gevoel van evenwicht te behouden met betrekking tot zowel succes als tegenspoed.

Wanneer je wordt uitgedaagd, grijp je dan altijd de gelegenheid aan? Tuurlijk. Maar niet heus. Als de uitdaging te groot lijkt, kun je immers ‘crashen’. En laten wij nu juist die vaardigheden herkennen vanuit onze eigen carrière. Leren we jou ook!

Bij leiderschap gaat het erom dat mensen (inclusief jijzelf) bereid zijn om hun beste te zijn, uitdagingen aan te gaan, obstakels te overwinnen en kritische doelen te bereiken.

Routekaart bij verandering

De wereld om ons heen draait door. Oftewel, er is altijd verandering maar niet altijd vooruitgang. In tijden van tegenspoed zullen er veel uitdagingen zijn. Zoals het ontmoeten van de angst voor het onbekende, omgaan met verlies en een algemeen gevoel van kwetsbaarheid. Dit dompelt je vaker onder in nutteloze overlevingsstrategieën zoals aanvallen, vluchten of bevriezen. Het kan tot traagheid, verwarringen of conflicten leiden… toch?

Om door verandering heen te komen is het belangrijk om eigenschappen te ontwikkelen als flexibiliteit, stabiliteit, balans, verbinding en het vermogen om ‘los te laten’. Zo lang de resultaten naar meer smaken: piece of cake om in balans te blijven en recht op het doel af te varen.

Maar vroeg of laat heeft ieder vliegtuig wel eens last van turbulentie. En dus ook de captain. Moet diezelfde captain wel even van de automatische piloot af. Even zelf de knopjes in handen nemen om in evenwicht te blijven. En dat gaat niet door slechts één knopje in te drukken. He wishes. Dat vraagt constante bijsturing. Voordat een piloot deze eigenschappen ontwikkeld heeft – het punt waarop juist die skills in zijn spieren ‘zijn aanbeland’ – maakte hij veel vlieguren, beter bekend onder de noemer ‘oefening’.

Crisis, transitie en transformatie zijn drie belangrijke dynamieken die trainers en coaches moeten leren aanpakken in tijden van onrust en tegenspoed.

Wij ‘teachen’ jullie onze eigen routekaarten en werkwijzen, waardoor je hulpmiddelen ontwikkelt om in verschillende stadia van tegenspoed en ingrijpende verandering effectief op je team over te brengen. Weet je dat te integreren, dan is dat voor een team opgeteld meer dan de som van Goud en Platina.

Bewust leiderschap

Leiderschap wordt op die manier bewust leiderschap: het opbouwen en coachen van je team doe je voortaan vanuit een ‘staat van aanwezigheid’. Op die manier heb je toegang tot meerdere intelligenties en leef je naar je allerhoogste normen en waarden. Je stelt ze in dienst om met je team een groter doel te behalen. En dat is uiteindelijk in het voordeel van alle belanghebbenden.

Bewust leiderschap betekent na ‘je Platina’:

 • Authentiek zijn;
 • Emotioneel betrokken zijn;
 • Doelgericht werken;
 • Verantwoordelijkheid nemen.

Alleen dan ben je in staat om toekomstgericht:

 • jouw visie en dat van het team duidelijk te formuleren en te communiceren.
 • je focus op een hoger doel te richten.
 • een compleet team inclusief staff, management en bestuur te beïnvloeden door jouw inspiratie.
 • het goede voorbeeld te geven: je gesprek voeren wanneer de omgeving dat vraagt.
 • het evenwicht tussen eigenbelang en het algemeen belang te houden.
 • exact datzelfde op je teamleden over te brengen.
 • meerdere perspectieven te respecteren en integreren.
 • aandachtig ‘zelfleiderschap’ uit te oefenen.
 • na te denken over de lessen die uit ervaring getrokken zijn.

En dan ben jij voor de rest van je carrière niet meer te verslaan!

Deze opleiding staat gepland voor 2022 in Abu Dhabi en wordt momenteel samengesteld en ontwikkeld. Dat doen we mede op basis van de huidige deelnemers aan Brons en Zilver.

Spreekt deze unieke ervaring op de Mental Sports Academy jou aan? Neem contact op.

X